people

Actueel

Hype of trend?

Voor Bloomville was ik onlangs onderweg naar Chicago om Elliot Masie te horen spreken over Learning Management Systemen. Peter zei het al: Masie is voor ons vak een geweldige bron van inspiratie. Zijn ideeën, plus enkele verhalen van de andere sprekers, wil ik je daarom niet onthouden. Vandaar dat ik de nobele taak op mij neem om de komende weken invulling te geven aan Bloomville’s blog!

Dat doe ik graag, want net als Peter vind ik het belangrijk om onze klanten mee te nemen naar het punt waar HRD en ICT bij elkaar komen. Machtig interessant, dat snijvlak. En van beide werelden willen we weten welke trends zich manifesteren die er echt toe doen. Daarbij dringt zich direct een andere vraag op: wat is een trend en wat is een hype? Wat mij betreft moeten we daar niet al te moeilijk over doen. Wij bij Bloomville kijken het liefst naar de praktische toepasbaarheid. Kijk, virtual reality mag dan op dit moment helemaal hot zijn, dat betekent nog niet dat elke organisatie hier blind in mee moet gaan. Symposia als die van Elliot Masie geven mij de kans om van andere organisaties te horen wat hun ervaringen zijn met nieuwe ontwikkelingen.

Daarbij moeten we één ding niet vergeten. Op ICT gebied gebeurt er ongelooflijk veel in de VS – daarmee vertel ik je natuurlijk niets nieuws. De keerzijde is echter dat de Amerikaanse werkelijkheid anders is dan de Europese. Onze arbeidsverhoudingen liggen bijvoorbeeld heel anders. Dat impliceert dat we heel goed moeten kijken naar de uitwerking; wat past wel en wat past niet binnen je organisatie, de bijbehorende doelen en niet te vergeten de bedrijfscultuur.

Ook heel nuttig is het om regelmatig hier in Nijkerk met diversen te sparren en zo te toetsen of onze kijk op trends overeenkomt met hún werkelijkheid. Kortom, ogen en oren open om trends van hypes te onderscheiden! In mijn volgende blog lees je meer over trends in Learning Management Systemen.

Shiraz Paracha

Commercial Leader & HRD Business Consultant bij Bloomville

Reageren? Graag!

Brainstormen? Maak hier een afspraak!Behaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top