people

Actueel

Learning Technologies 2017

Learning Technologies 2017

Ik kom net terug van Learning Technologies in Londen. Interessant om te zien hoe anderen met veranderingen in de wereld van het leren omgaan. Een spreker maakte de transitie heel inzichtelijk door ons twee werelden voor te stellen: the old and the new world. Leren in de oude wereld doe je ‘just in case’. In de nieuwe wereld gaan we uit van een leven lang leren. Maar er was meer…

Learning partner is een sherpa
In de oude wereld wordt de learning partner beschouwd als makelaar. Die heeft zijn beste tijd gehad! In de nieuwe wereld verschuift de rol van learning partner naar die van sherpa – deze helpt je om je expeditie tot een goed einde te brengen. De sherpa wijst je de weg, weet wat er komen gaat en kan met de juiste bagage, proviand en kennis van het gebied het verschil maken op de momenten dat het er op aan komt. Daar kan ik mij helemaal in vinden! Tegenwoordig zoeken medewerkers veel liever zelf uit hoe, wanneer, waar en wat ze leren. Faciliteren is dan het sleutelwoord.

How can I tag?
In de oude wereld worden oude vragen gesteld, in de nieuwe wereld nieuwe vragen. Een oude vraag is bijvoorbeeld: how can I track. De nieuwe vraag daarentegen luidt: how can I tag. How can I publish wordt how can I socialize; how can I blend wordt how can I embed.

Check ook de slide hieronder:

 

 

 

Leren en technologie
Learning technologies 2017 bevestigde verder: je hoeft niet alle kennis paraat te hebben, het gaat om de beschikbaarheid op het juiste moment. Denk aan het onderhoud van een machine: een monteur met een vuistdik handboek is oldschool. In de nieuwe wereld plakken we liever een sticker met QR code op de machine voor een filmpje met instant handleiding. Je zult zien, de performance schiet omhoog! Fantastisch om hiermee bij Bloomville aan de slag te gaan.

 

Hans van Buren – Manager Project- en Planbureau Bloomville

Meer weten ? Neem gerust contact met mij op! Hans.van.Buren@bloomville.nl

Hans van BurenBehaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top