people

Actueel

Meer nieuws uit Frankfurt

De partnerbijeenkomst in Frankfurt was een mooie gelegenheid om van Saba en andere learning professionals te horen waar zij mee bezig zijn.

Leren in de toekomst

De trend van nu? Leren gaat veelal via een app op je mobiel. Maar welbeschouwd moeten medewerkers nog steeds gericht actie ondernemen om iets te weten te komen. In de toekomst wordt leren een automatisch proces, zo spiegelde Saba ons voor. Bijvoorbeeld via de VR bril die je opzet, of via een chip in je arm. Zo ontvangt de learner de benodigde informatie zonder er iets voor te hoeven doen. Hoewel concrete voorbeelden ontbraken, kan ik mij daar van alles bij voorstellen. Je kunt je vraagtekens hebben bij deze ontwikkeling. Maar wist jij tien jaar geleden hoe belangrijk je mobiel voor je zou worden? Om relevant te blijven, mag je een belangrijke ontwikkeling niet missen. Voor je het weet word je door de concurrent voorbijgestreefd!

LMS bij de overheid

Toegegeven, dat vraagt om lef, verandermanagement en creativiteit. Scandinavische partners vertelden mij dat de Leer Management Systemen van Saba voet aan de grond hebben gekregen bij de overheid. ‘Hé, dat is interessant’, dacht ik. In Nederland bestaat nog de traditionele neiging om gebruik te maken van lokale software producten. Dit met het oog op de Nederlandse arbeidsverhoudingen en wetgeving. Ik was benieuwd waarom ze in Denemarken, Zweden en Finland wél kiezen voor een groot systeem in de cloud.

Politieke wind

‘Shiraz,’ zeiden ze, ‘bij ons ging dat ook niet van de één op de andere dag. Maar net als in het bedrijfsleven krijgen overheden vroeg of laat te maken met veranderingen die effect hebben op de organisatie: vandaag uitbreiden, morgen bezuinigen en krimpen.’ Logisch, veel is afhankelijk van het economisch getij en welke politieke wind er waait. Een groot, premium LMS bleek echter efficiënter dan steeds opnieuw het wiel uitvinden. Deze Scandinavische overheden laten dus niet per situatie een ander lokaal LMS ontwikkelen, maar bekijken van moment tot moment welke mogelijkheden van het omvangrijke premium LMS ze kunnen benutten.

LMS in de cloud

Daar zit wat in. Want waarom zou je steeds de stad in gaan om een andere kast te kopen, als je ook gewoon een ander laatje kunt opentrekken? Zo heeft mijn reis naar Frankfurt mij geleerd dat Scandinaviërs hun koudwatervrees voor LMS’en in de cloud (zijn onze gegevens wel veilig?) hebben overwonnen.

Shiraz Paracha
Lead Business Development bij Bloomville

Reageren? Graag! shiraz.paracha@bloomville.nl

Shiraz ParachaBehaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top