people

Actueel

Meer nieuws uit Londen

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn reis naar de headquarters van Saba, waar ik andere users van internationale organisaties uit de hele wereld heb ontmoet die gebruik maken van de learning management software van Saba.

Als learning professionals herkennen wij elkaars situaties. Dat werkt motiverend en is leerzaam. Ook voor mij! Zo vond ik de case van familiebedrijf Reed Global heel interessant. Reed is een internationaal recruitmentbureau met wereldwijd 120 kantoren. Het bedrijf zocht een manier om het personeel op al die kantoren op dezelfde manier vanuit het hoofdkantoor op te leiden. Een uitdaging die wij bij Bloomville kennen. Je kunt in dat geval het best besluiten om je nieuwe HRD standaarden in één keer te ontsluiten, dus te kiezen voor een internationale lancering. Dat is vele malen efficiënter dan per kantoor aan de slag te gaan. Zo heeft Reed Global het ook aangepakt.

Wat ik verder heb opgestoken van mijn reis naar Londen is dat social learning een flinke vlucht zal nemen. Dat verbaast je waarschijnlijk niet. We zien namelijk meer en meer hoe er buiten het klaslokaal wordt geleerd dankzij de toepassing van nieuwe technieken.

Ik vergelijk het gekscherend met Pokémon Go. Die hele rage is gebaseerd op één nieuwe techniek. Het toekomstige leren zal vergelijkbare elementen bevatten, zoals scoren, fun en regie. De learning managament systemen in de cloud zorgen ervoor dat lesmateriaal voor grote groepen overal en altijd beschikbaar wordt. Het leren wordt op die manier leuk, hip en voor iedereen bereikbaar. En door digitale tools aan specifieke doelgroepen te koppelen, krijgt de werknemer precies wat hij nodig heeft. Learning als één grote snoepwinkel waar je uit kunt kiezen: een prachtige ontwikkeling.

Tegelijkertijd is het goed om met beide benen op de grond te blijven. Nieuwe technische ontwikkelingen kunnen voor de korte termijn zeer attractief zijn, maar bieden niet altijd garantie voor de langere termijn. Bij Bloomville herkennen wij deze spagaat. Kortom, voorop lopen is een nobel streven, maar soms moet je even pas op de plaats durven maken.

Anne Marie Bosman
HRD Business Consultant bij Bloomville

Reageren? Graag!
Meer weten over wat ik heb geleerd in Londen? Maak hier een afspraak!Behaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top