people

Actueel

Onderweg naar Elliott Masie’s Learning Lab

In het vliegtuig naar Saratoga Springs, een klein uur rijden vanuit New York, realiseerde ik mij al dat ik een bijzondere tijd tegemoet zou gaan. Ik was onderweg naar Elliott Masie’s Learning Lab!

Masie mag je in ons vakgebied gerust een goeroe van het hoogste niveau noemen, een voorloper, een innovator pur sang. Toen ik de kans kreeg om in zijn research center tweeëneenhalve dag volledig te worden ondergedompeld in een vernieuwende omgeving van learning apps, learning personalization, user content, virtual reality and gamification heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Kom op, boeken, nu!

Mijn verwachtingen kwamen voor 200% uit. Hoe kan het ook anders? Het was een geweldige ervaring om als enige Europeaan te kunnen sparren met een kleine groep gelijkgestemden, werkzaam bij grote bedrijven als Boeing, General Electric en KPMG. En allen net zo nieuwsgierig als ik. We hebben de nieuwste leerinnovaties met intense verwondering mogen bekijken en ervaren, wetende dat hier misschien wel een groot deel van onze toekomst ligt. Wat mij na afloop direct bezighield was deze vraag: Welke innovaties voor prestatiegericht leren zijn gemakkelijk toepasbaar? Hier kom ik in mijn volgende blog(s) op terug.

Ik heb nog iets geleerd van mijn ‘expeditie’ naar Saratoga Springs. Nieuwe ontwikkelingen, spannende ontdekkingen en inspirerende ontmoetingen hield ik tot nu toe te veel binnenshuis. Dat moet anders. We zijn tenslotte learning professionals onder elkaar. Vandaar dat ik jullie via dit blog graag op de hoogte houd van mijn reizen, mijn ervaringen en mijn (virtuele) dromen. Zo hoop ik dat we samen grenzen gaan verleggen in de wereld van het nieuwe leren. Ik beweer niet dat ik de wijsheid in pacht heb, maar ik ben – samen met mijn collega’s bij Bloomville – graag de verkenner die voor de troepen uit wordt gestuurd.

Peter van der Velde
CEO BloomvilleBehaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top