people

Actueel

Saba Usergroup in Londen

Sommige reizen zullen je altijd bijblijven. Door wat je hebt beleefd, vanwege de markante dingen die je onderweg hebt gezien of door de inspirerende mensen die op je pad kwamen. Zo was ik onlangs met KPN – één van onze klanten – in Londen City, waar wij op uitnodiging van Saba een usermeeting bijwoonden op hun hoofdkantoor.

Saba is wereldwijd leverancier van learning management software (Saba’s Learning@Work), waarvan Bloomville de exclusieve partner in de Benelux is. Nieuwsgierig als wij zijn bij Bloomville accepteerde ik dankbaar deze uitnodiging om mij te laten bijpraten over nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook mijn klant had er veel zin in om partners, specialisten en andere customers van de Saba Usergroup te ontmoeten, een internationaal gezelschap van gebruikers bij grote organisaties met 10 tot 20 duizend werknemers. Denk daarbij aan British Telecom, Kwik-Fit, Lloyds Bank, Air France-KLM en Virgin Airlines.

Heel interessant vond ik het om bevestigd te krijgen dat ons werk universeel is. Of je nu actief bent in Groot-Brittannië, de VS, Denemarken, Duitsland, Italië of Nederland, waar ook ter wereld staan mijn collega’s voor dezelfde uitdagingen, spelen dezelfde HRD vraagstukken en zijn er dezelfde twijfels. Daarover meer in mijn volgende blog.

Deze reis zal míj altijd bijblijven vanwege de historische context. Ik was hier een paar dagen nadat de Brexit een feit bleek te zijn. De Britten die ik sprak waren er de avond daarvoor nog blind vanuit gegaan dat ze gewoon bij de EU zouden blijven. Dat pakte volstrekt anders uit zoals we inmiddels allemaal weten. De schok die de uitkomst van het referendum teweegbracht, de gigantische teleurstelling, de verbijstering in de ogen en de toenemende ontreddering – ik zag het gebeuren. Hoe moet het nu verder, wat staat ons te wachten, vroegen zij zich af. De anderen deelden hun zorgen. Internationale organisaties hebben immers alle baat bij vrij verkeer van personen en goederen. Hoe moet dat straks?

Heel bijzonder om zo’n kantelpunt in de Europese geschiedenis van dichtbij mee te maken.

Anne Marie Bosman
HRD Business Consultant bij Bloomville

Reageren? Graag!Behaalde resultaten

 We vertellen jou graag meer over onze dienstverlening in een persoonlijk gesprek

×
Top