people

Actueel

Self-Organized Learning – Bloomville Event – 1 juni

Regelmatig bezoeken wij Bloomvillers events in het buitenland om bij te blijven op de ontwikkelingen in het vakgebied, om ons te laten inspireren en ons netwerk verder te versterken. We vliegen van Chicago naar Frankfurt en van Londen via Berlijn terug naar Boston. Ook halen we al meerdere jaren op rij wereldsprekers vanuit de VS naar Nederland, zoals Marc Rosenberg, Bob Mosher en Donald Taylor. Toch gebeurt er zoveel moois dicht bij huis, bij onze klanten én bij onze zuiderburen. De hoogste tijd dus om onze klanten een podium te geven en onze relaties en onszelf te laten inspireren door de wetenschap om de hoek.

 

Op zoek naar best practices

Met ruim 80 bezoekers lijkt het thema Self-Organized Learning van het Bloomville Event op 1 juni 2017 veel L&D professionals aan te spreken. Een rondgang door de zaal geeft aan dat veel organisaties met het thema bezig zijn, maar ook naarstig op zoek zijn naar best practices en naar do’s and dont’s. Vrijwel iedereen is het er mee eens dat het uitsluitend voorschrijven van gestructureerde en verplichte leerpaden niet voldoet aan de wensen van de workforce anno 2017.

 

Prof. dr. Ans de Vos: “de rol die je nu vervult is belangrijker dan ‘waar je werkt'”

Key note speaker prof.dr. Ans de Vos van de Antwerp Management School laat vanuit haar studies zien dat het logisch is dat organisaties stoeien met dit onderwerp. Immers, organisaties hebben te dealen met zeer diverse groepen werknemers met allen een andere kijk op hun eigen loopbaan en hoe zij de rol van de werkgever daarin beschouwen. Daarbij zien we veranderingen in de maatschappij waarbij eigenaarschap verschuift van werkgever naar werknemer en werk meer verbonden is aan ‘de rol’ die je vervult op dit moment in plaats van ‘waar je werkt’ en welke volgende logische carrièrestap je gaat maken.

 

ABN AMRO: “een visie op leren is een must”

Patricia Steen- Luijten en Willemijn van Oort van ABN AMRO vertelden over de noodzaak van het hebben van een visie op leren en ontwikkelen om als organisatie relevant te zijn en blijven voor klanten. Getalenteerde mensen met de drive om te excelleren en de wil om te blijven leren zijn essentieel voor een organisatie die zo’n belangrijke positie inneemt in de maatschappij. Patricia en Willemijn presenteerden de diverse instrumenten die ABN AMRO inzet om medewerkers maximaal te faciliteren. Eigen verantwoordelijkheid van de medewerker aanspreken is mooi, maar dat betekent wel dat de organisatie zich moet inspannen om de instrumenten aan te leveren om self-organized learning mogelijk te maken.

 

KPN: “leren en performance aan elkaar verbinden”

Op zeer inspirerende wijze lieten Eline Pinkse en Rutger Barczuk van KPN zien hoe zij het digitale leerplatform, KPN Academy, inzetten om interactief en realtime leren leuk, impactvol en zeer persoonlijk te maken. De digitale toepassing die samen met Bloomville ontwikkeld is koppelt de persoonlijke performance van monteurs en callcentermedewerkers aan specifieke leersuggesties. Zodoende kunnen medewerkers met korte (vaak niet langer dan 10 minuten durende), krachtige leerinterventies hun performance verbeteren op aspecten die essentieel zijn voor een uitstekend klantbeleving.

 

Ook tijdens de persoonlijke gesprekken werd duidelijk hoe zeer uiteenlopende organisaties als de NS, FrieslandCampina, ANWB en Randstad met het onderwerp aan de slag zijn gegaan. Het laat zien dat er veel mooie en ook unieke vooruitstrevende dingen gebeuren hier in Nederland op het gebied van leren, bij onze klanten én hier bij Bloomville. En daar mogen we best trots op zijn.

 

The Dutch way of Learning

Laatst sprak ik met iemand over waar je aan denkt als je aan landen denkt. We denken aan robuuste, betrouwbare technologie als we aan Duitsland denken, we denken aan mooie, verfijnde kleding en schoenen als we aan Italië denken en aan de typische Franse keuken. Wat mij betreft wordt het tijd om bij Nederland te denken aan onze manier van leren. Geen enkel ander land kent zoveel trainers, coaches, leerprofessionals en vooruitstrevende leeroplossingen als ons kleine kikkerlandje. Al sinds jaar en dag is onze manier van leren interactief en participerend, zelfs onze klassikale manier van leren is wezenlijk anders dan die van omringende landen. Vraag maar eens aan een buurland of zij aan rollenspellen doen bijvoorbeeld. The Dutch way of Learning is iets waar we voorop mee lopen in de wereld en als Bloomville zijn we trots dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.

 

Voor een videoverslag van het Bloomville Event check de volgende link: https://youtu.be/rTKUTzJ3wa8

Wil je meer weten? Of in een persoonlijk gesprek doorpraten over het onderwerp? Neem contact met mij op.

Shiraz Paracha, Lead Business Development

shiraz.paracha@bloomville.nl

Shiraz ParachaBehaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top