people

Vacature Learning Service Coördinator

Learning Service Coördinator (32-40u)

Wat mag je verwachten van de functie?

Als Learning Service Coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van onze klanten. We hebben mooie klanten, waar we met veel plezier voor werken. Dat zijn bijvoorbeeld KPN, ABN AMRO en Rabobank. Je gaat naast het contact met medewerkers, ook te maken hebben met opleidingsleveranciers voor het zoeken, boeken en het (administratief) organiseren van opleidingen.

Als Learning Service Coördinator ben je breed inzetbaar. Zowel telefonisch als per e-mail beantwoord je alle inkomende vragen. Dit loopt uiteen van het doorgeven van statusupdates aan een medewerker tot het doorgeven van factuurinformatie aan de opleidingsleverancier.

Onze werkzaamheden zijn afwisselend en dynamisch. Onze huidige Learning Service Coördinatoren hebben veel verschillende achtergronden en kwaliteiten. We bieden je daarom een basis waarin jij jezelf kunt zijn, maar daarnaast ook kunt groeien en ontwikkelen. Ben jij een hands-on opleidingskundige of juist een procesverbeteraar? Een topper in de administratie of een servicegerichte medewerker die graag de telefoon pakt? Deze kwaliteiten zouden een mooie aanwinst zijn in ons team, maar er is ook voldoende mogelijkheid om jezelf hierin te ontwikkelen.

Onderstaande kwaliteiten zijn onmisbaar in de  functie van Learning Service Coördinator:
* Je kunt goed overzicht houden in drukke en ad hoc situaties.
Denk aan drukte in de telefoonlijn met medewerkers die allemaal iets van je willen/verwachten, maar bijvoorbeeld ook het acuut wijzigen van de planning van de dag.
Je bent in staat om snel te kunnen schakelen.
* Affiniteit met leren en ontwikkelen; wij werken in opleidingsland en hebben elke dag te maken met de organisatie en planning van trainingen.
* Je hebt een professionele houding en durft verantwoordelijkheid te nemen. Nee kunnen zeggen hoort hier soms bij.
* In eenvoudige, maar zeker ook complexe situaties ben je oplossingsgericht en communicatief vaardig. Jouw communicatieve skills komen naar voren in zakelijk mailverkeer en in de telefoongesprekken die je voert.
* Het verlenen van service zit in jou. Je helpt graag anderen en vindt het leuk om voor anderen wat te betekenen. Je laat daarbij zien dat je niet tevreden bent met een gemiddelde prestatie.
* Je bent een coördinator die oog heeft voor iedere partij die betrokken is. Jij werkt goed samen met jouw team en zet het werk neer als een teamprestatie.
* Je hebt oog voor verbetering en handelt daar ook naar. Van een kleine administratieve verbetering, tot groot denken over het proces, jij denkt graag mee. Je durft het huidige proces te bekijken en eventueel te bekritiseren, om zo verbetering te vinden en door te voeren.
* We werken met verschillende computersystemen, dus we verwachten dat je dat snel kunt oppakken en deze eigen kunt maken. 

Wie is Bloomville?

Bloomville ondersteunt haar klanten op het gebied van groei en ontwikkeling van hun medewerkers. Zo heeft Bloomville in de afgelopen tien jaar grote organisaties geholpen bij het inrichten van hun Academy, het optimaliseren van de opleidingsprocessen, het implementeren van een ondersteunend leermanagementsysteem en het ontzorgen van de opleidingsadministratie. De kernwaarden van een Bloomviller zijn: Deskundig, Betrokken, Resultaat- en Servicegericht en Innovatief.

Ben je enthousiast geworden? Dan willen we jou graag beter leren kennen! Dus schroom niet om een keer langs te komen. De koffie is goed en we zitten op een prachtige locatie in Nijkerk. Maar bovenal willen we graag samen met jou kijken of je past binnen Bloomville, het team, in de functie en of wij bij jou passen.

Wij zijn Bloomville. Wie ben jij?

Herken je jezelf in dit profiel? Neem dan contact op met Antoinette Kroesbergen, via telefoonnummer 033-2478610 of stuur je sollicitatiebrief en CV naar info@bloomville.nl

Behaalde resultaten

 We vertellen u graag meer over onze dienstverlening via een persoonlijk gesprek

×
Top